*

Bilgi ve Rezervasyon +90 272 246 46 66
Otel Resepsiyon +90 272 246 30 90
DİL SEÇİNİZ
Afyon Lokumu
15/03/2019

Afyon'da imalat sanayii ve gıda ticaretinin önemli alanları olan şekerleme ve özellikle kaymaklı şeker ve lokum üretimi, kaymak üretimi ve sucuk üretimi şehir ekonomisinde önemli bir yer tutmaktadır. Afyon'da kaymaklı şeker ve kaymaklı lokumun yanı sıra, kaymak dolması (üretiminde kaymak kullanılarak yapılan akide şekerinin geleneksel adı), haşhaşlı lokum, kuşlokumu, sultan lokumu, sadrazam lokumu, lokum sucuğu gibi farklı lokum çeşitleriyle, akide şekeri, helva şekeri önemli şekerleme ürünleridir.

 Lokum Türkiye’ye özgü uluslar arası düzeyde tanınmış önemli bir şekerli üründür. Üretimine 14. ve 15. y.y.larda başlandığı sanılmakla birlikte bugünkü biçimine 19.yy’da ulaşmıştır. Yurtdışında Türk ismiyle özdeşleşerek şöhret bulmuş yegane bir Türk gıda maddesidir. Lokum; şeker, mısır nişastası ve suyun uygun oranlarda karıştırılması ve meyve ya da kuruyemiş eklenerek belirli bir sıcaklık ve sürede açık kazan veya buhar ceketli, otomatik karıştırıcılı kazanlarda pişirilmesi sonucu elde edilen bir gıdadır. 18. yy. da bir İngiliz turist tarafından İngiltere’ye götürülerek Türk lokumu Avrupa’da ‘Turkish Delight’ olarak tanınmış ve böylece uluslararası şekercilik literatürüne de girmiştir. 

 

Bu nefis tatlar Etci baba'da yer almaktadır.

 

Diğer Haberler
Kişisel Verilerin Korunması, Gizlilik Politikası ve Çerez (Cookie) Kullanımı İlkeleri hakkında detaylı bilgi için tıklayınız.